Viherreitistöjen ja pitkospuiden uusiminen

Hollolan vihreät teki aloitteen pitkospuiden uusimisesta.

Miksi tarvitaan viherreitistöjä, pitkospuita, kulkureitistöjä? Alle puolen kilometrin päässä asuinpaikasta pitäisi löytyä jokaiselle sopiva viherreitistö jä lähivirkistysmetsä. Luonto ja hiljainen paikka rauhoittaa ja edistää terveyttä sekä nostaa kuntoa.

Kulkeminen luonnossa on vastuullista ja pitkospuut suojelualueella ja virkistysalueilla estävät maan kulumista. Samalla ne ovat yhteisöllisiä paikkoja, jotka voi suunnitella huolellisesti ja pitää myös huolta niistä.

Yleensä paikalliset asukkaat ja luontoaktiivit ovat halukkaita uusimaan ja rakentamaan luontoreitistöjä asuinalueidensa viherreitistöihin. Jos ollaan jossain muualla kuin kuntien maalla tai valtion maalla, tarvitaan maanomistajan kanssa neuvottelu reitistöistä ja kulkuluvista. Reitistö voi olla ihan tavallinen polku, tai pitkospuut, aina ei tarvitse olla soraa, hiihtouraa tai juoksumaastoja. Tällaisia reitistöjä kulkee jo Tiilijärvien ympärillä ja muualle on tarpeen saada myös kunnon reitistöt.

Aloitteessa vihreät saivat vastauksen, että Hedelmätarhan pitkospuut korjataan ja Soisalmensuon ja muiden pitkospuiden reitistöjä ylläpidetään ”Mennään metsään”-projektin ja 3. sektorin kanssa. Huoli pitkospuiden kunnosta oli aiheellinen, kun ympäristötoimi siirtyi Lahden vastuulta takaisin Hollolalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laskentatehtävä *