Kristiina Vanhala-Selin

Kiitos

Kiitos luottamuksesta 2025 vaaleissa, 214 ääntä on Hollolan näkökulmasta paljon ääniä, mennään top10 joukossa. Työ vihreämmän huomisen hyväksi jatkuu 6. kautta kunnanvaltuutettuna. Jatkan elinvoimavaliokunnassa, alueellisessa työllisyysaluelautakunnassa ja Päijät-Hämeen maakuntavaltuustossa. Lisäksi toimin kunnanhallituksen varajäsenenä Hollolassa, sekä varalla Hämeen poliisiasiain neuvottelukunnassa ja varalla Päijät-Hämeen kesäyliopiston johtokunnassa. Valtakunnallisesti Hämeen vihreiden piiri asetti minut Kuntaliiton valtuuskuntaan. Jatkan vielä tämän kauden Vihreän sivistysliiton hallituksessa. Hollolan vihreissä toimin sihteerinä ja vaalipäällikkönä, ja Hollolan valtuustoryhmän ryhmyrinä ja pj:nä.

Kiitos kaikille äänestäjille ja tukijoille sekä kannustajille ja yhteistyötahoille molemmissa vaaleissa. Enemmän satsasin kunnallisvaaleihin, vaalipäällikkönä aika meni yhteinäisäänimäärän kasvattamiseen, ja hyvä niin.

Saa olla yhteydessä vaalien välilläkin.. valtuustoposti kulkee osoitteeseen kristiina.vanhala-selin(at)lh.hollola.fi ja roskapostit jää suodattimeen, koska siinä on iso turvamuuri. Toivotamme myös lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet jäsenet.

TerveKunta-verkostossa olemme korostaneet sitä, että hyvästä kannattaa pitää kiinni. Aivan kuten Sitran demokratiatyöpajoissa, poikkihallinnollisia uusia tapoja toimia pitää edistää. Se ei ole aina kiinni rahasta, vaan uusista tavoista toimia. Hyviä käytäntöjä tulisi edistää, ja terveysasemat tulisi pitää tärkeinä moniammatillisen kohtaamisen paikkoja, joista saa palveluita.

Otan asioista selvää, ja käytän tietoni ja taitoni sydäntä lähellä olevien asioiden hoitamiseen, lapsiin ja luontoon. Pyrin myös etsimään kompromissiratkaisuja ja tekemään uudenlaisia ehdotuksia, jossa olisi paremmin huomioitu eri näkökulmat. Valtuutetun ei tarvitse olla virkamies, mutta joskus selvittämällä asiat voi esittää myös parannusehdotuksia, ja kompromisseja helpommin. Näkökulmani on tavisnäkökulma, se on vapaaehtoistyön näkökulmasta, asiakasnäkökulma ja perheenäidin ja opettajan, erityisen tuen tarvitsijan omaisen näkökulma. Siinä roolissa olen nähnyt viidennen kauden kuntapolitiikan ja useiden sidosryhmien kautta sekä maakuntavaltuuston kuin kansallisen TerveKunta -verkoston ja YK:n HealthyCities-kautta, että myös tavallisen ihmisen näkökulma on arvokas ja tavis-näkökulmasta voi tuoda erilaisia murheita, oli ne palveluita, sisäilmaongelmia, asiakasnäkökulmaa tai järjestöjen rooleja.

 

Kristiina Vanhala-Selin, äiti, vaimo, peruskoulun opettaja ja kunnanvaltuutettu ja maakuntavaltuutettu

Päijät-Hämeessä olen seurannut, että moni asuinalue on turvallinen ja hyvä paikka elää ja kasvattaa perhe. Paljon ihmisiä on muuttanut lisää, ja se on vain hyvä, järkevällä sijoittelulla saadaan enemmän ihmisiä, kunhan virkistysmaastot säilytetään ja ulkoilureitistöjä kehitetään. Asun itsekin lapsuuden pellolla, joka nyt on omakotialue, ja samat metsät ja ryteiköt, joissa lapsuudessa on retkeilty, on lasten ja koiran nykyisiäkin ulkoilumaastoja. Välillä valtuutetun työ onkin tavallisten asioiden hoitamista, sitä että huolehditaan pienestä lapsesta ja tämän oikeudesta puhtaaseen sisäilmaan, hyvinvointiin, matalan kunnyksen työhön, tai että riittää niitä lenkkipoluja myös jatkossa. Matalan kynnyksen työ näkyy opplashuollossa ja oppilaiden ja opettajien arjessa, ja usein sen tärkeän työn näkee vasta, kun se ei toimi, ja siirrytään raskaampiin lastensuojelun toimenpiteisiin. Olen ollut monessa vanhempainyhdistyksessä mukana, istun mielelläni kehittämässä keskustaa viihtyisämmäksi, toimin harrastusjärjestöissä ja kirkon vapaaehtoistyössä. Itse virkistäydyn välillä folkjam-tanssiliikunnassa, vesijumpassa,  mutta enimmäkseen kuitenkin liikun lähimetsässä ja maastoissa koiran kanssa sekä käyn ympäristöyhdistyksen retkillä. Kulttuuritoimintakin on pitkälle musiikkiluokkien konserteissa, jossa olin pitkään ollut puheenjohtaja, lasten kansantanssiesitysten seuraamista ja kannustamista sekä leireillä vapaaehtoistyössä, sekä naislaulajien kuorotoiminnassa niin kunnan juhlissa kuin seurakunnan kuoroissa.  tytön sellonsoittoharrastuksesta ja konserteista rei puoellla nauttimista,  suunnistusmaastoissa tyttären kannustamista ja lasten partioharrastuksen vuoksi on tullut koluttua myös monta paikkaa, tosin kolme lasta ovat hyvin omatoimisia. Olen ahkera valtuutettu, ja pyrin lukemaan päätökset ja ottamaan selvää niistä. Yhteistyöllä valtuustossa muiden kollegojen ja virkahenkilöstön kanssa saa paljon aikaan jo ennen varsinaista päätöksentekoa, ja pieniä asioita voi ajaa siinä samalla. Työ valtuustossa on pitkäjänteistä ja se ei katkea vaalikausien välillä. Olen ahkera puurtaja, ja teen työtä välittämisen, sivistyksen ja ympäristön hyväksi. Pyrin oikeudenmukaisuuteen, kohtuullisuuteen, kestävään kehitykseen ja suvaitsevaisuuteen sekä tasa-arvoon. Kaikki lautakunnissa ja valtuustoseminaareissa tehty työ ei näy julkisuuteen, mutta kollegat arvostavat tehtyä työtä. Päijät-Häme tarvitsee vihreitä työn jatkajia, jotka pitävät huolta kuntalaisista myös taloudellisesti tiukkoina aikoina. Kaikki ei aina voi hyvin, ja jokainen tarvitsee apua. Varsinkin aikoina, jolloin maakunnallisen soten odotetaan hoitavan kaikki, oikeasti tarvitaan matalan kynnyksen lähipalveluita, jotta ihminen saa tarvitsemansa avun ja tehdä kuntien kanssa hyvinvoinnin edistämiseksi työtä. Kuntalaisia tulee kannustaa aktiivisuuteen oman asuinympäristön

 

Tarvitaan muutosta, koska yhteiskunta muuttuu.

Perusarvot silti säilyvät: välittäminen, tasa-arvo, hyvinvointi.

Meillä ei ole varaa syrjäytyneisiin.

Satsaukset ennaltaehkäisyyn, vaikuttamismahdollisuuksien lisäämiseen sekä työelämän ja perheen yhteensovittamiseen kannattavat aina.

Samoin meidän juuret – perinteet, historia ja arvostus – tulevat säilymään, mutta on hyväksyttävä, että kulttuuri muuttuu jatkuvasti ja tarvitsemme myös kulttuurin tekijöitä hyvinvoinnin lisäksi.

Olen samoilla teemoilla ollut mukana kuntavaaleissa, ja nyt ensimmäisessä aluevaaleissa haluan edistää näitä