Vihreämpi Huomen tehdään KUNNISSA. Tule mukaan toimintaan.

Tee yhdessä vihreämpi Huomen. Moni pieni asia päätetään kunnissa, ja sinä voit olla mukana vaikuttamassa. Äänestämällä puolustetaan kestävää kehitystä, rakennetaan maailman parasta koulua, luodaan työtä ja turvaa, kehitetään elinvoimaa osana hyvinvointia, ja kannetaan huolta lähiympäristöstä.

Voit myös ottaa kantaa maailman menoon ja liittyä jäseneksi. Osallistumalla toimintaan ja kertomalla näkemyksesi voit osallistua myös vaalien välillä. Haluamme osallistaa ja kuunnella ihmisiä, jotta yksittäistenkin ihmisten ääni kuuluu.

Tule mukaan.

Kannattaa myös ilmoittaa kristiina.vanhala-selin(at)pp.phnet.fi , jotta sinut liitetään Hollolan vihreiden sivustolle.

Liittymällä paikallisyhdistyksen jäseneksi olet kunnallisjärjestön jäsen, mutta samalla tulet liittyneeksi Hämeen vihreiden eli piirijärjestön jäseneksi, joka asettaa seuraavat kunnallisvaaliehdokkaat ja on mukana organisoimassa tulevia maakuntavaaleja. Samalla pääset mukaan myös valtakunnallisen Vihreään toimintaan ja osaksi vihreiden yhteisöä Euroopan Unionissa, ihan sen mukaan, mihin tavoittelet. Vihreät kuuntelevat ja arvostavat sinua ja pääset hakemaan erilaisiin tehtäviin ja työryhmiin oman kiinnostuksesi mukaan.

Vieraile myös Vision eli Vihreän opintokeskuksen sivuilla. Moni nettikoulutus on ilmainen, tai ihan omakustannehintainen. Kehitä omaa osaamistasi tai ole mukana kehittämässä omia koulutuksia. Kerro ideasi. Vihreästä verkkokaupasta voi myös ostaa omia kamppanjatuotteita, kun olet vihreiden jäsen ja rekisteröidyt ensin.

Jos kaipaat lisäksi toimintaa muissa vihreissä yhdistyksissä, voit olla vaikka kahdessakin yhdistyksessä samanaikaisesti, esimerkiksi moni on LaViNo:n eli Lahden seudun Vihreiden Nuorten tai Hämeen vihreiden naisten HaViNan jäsen tai on Erävihreiden tai TeknologiaVihreiden jäsen. Tutustu vihreiden jäsenyhdistyksiin. Hollolan vihreät on perustettu lähinnä kunnallisjärjestöksi, ja piirin tasolla teemme paljon yhteistyötä esim. Järvi-Hämeen Vihreiden sekä Lahden vihreiden kanssa ja laajemmin piirin tasolla.

 

Sinustako ehdokas? Hollolan Vihreät on kunnallisjärjestö ja asettaa kuntavaaliehdokkaat. Se myös esittää piirijärjestölle maakuntavaaliehdokkaita sekä kansanedustajia, nimeää ehdokasehdokkaitaan Vihreisiin luottamustoimiin, tiedottaa koulutuksista sekä työryhmistä ja valitsee ehdokkaan puoluepäiville. Etsi oma tapasi toimia. 

Ei tarvitse olla konkari, voi osallistua omalla panoksella ja omalla tavallaan. Jokaiselle voi löytyä oma tapa toimia mukana. Ota yhteyttä, sinua tarvitaan.

Kuntavaalit 2021 lähestyvät, joten nyt on sopiva aika ryhtyä pohtimaan ehdokkaaksi lähtemistä!

Sinun ei tarvitse olla valmis poliitikko ryhtyäksesi ehdokkaaksi vaan ratkaisevaa on halu ja into vaikuttaa sekä tehdä omasta kunnasta vihreämpi.

Mitä minä saan ehdokkuudesta?

Äänestäminen on mainio tapa vaikuttaa yhteiskuntaan, mutta vielä tehokkaammin pääset ajamaan tärkeinä pitämiäsi asioita lähtemällä itse ehdokkaaksi. Silloin sinulla on mahdollisuus viedä eteenpäin sinulle tärkeimpiä vihreitä arvoja! Lisäksi ehdokkuus itsessään on arvokas kokemus, jonka avulla tapaat uusia ihmisiä ja pääset sukeltamaan kampanjoinnin maailmaan.

Mitä hyötyä ehdokkuudesta on?

Kunnat huolehtivat muun muassa peruskoulutuksesta, sairaanhoidosta, vanhustenhuollosta, virkistys- ja kulttuuritoiminnasta sekä kaavoituksesta – asioista, jotka ovat vahvasti esillä jokaisen kunnan asukkaan elämässä. Ehdokkaana sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksiin siellä missä niitä tehdään.

On tärkeää saada vahva ja monipuolinen ehdokaslista, jotta erilaisille äänestäjille löytyy sopiva ehdokas. Siksi tarvitsemme juuri sinua – olit sitten opiskelija, eläkeläinen, duunari tai työtön.

Vihreät arvot – miten niitä voi ajaa kunnassa?

Vihreää politiikkaa voi tehdä valtakunnallisen tason lisäksi myös omassa kotikunnassa.

Laadukkaamman koulutuksen puolesta voi puhua esimerkiksi kannattamalla pieniä ryhmäkokoja niin varhaiskasvatuksessa kuin peruskoulussa, pitämällä huolta koulurakennusten ylläpidosta tai turvaamalla kulttuuripalvelujen monipuolisuuden.

Ympäristöstä voi pitää huolta muun muassa pyöräilyä ja joukkoliikennettä tukevan kaavoituksen tai suojelukohteiden edistämisen avulla.

Köyhyyttä ja eriarvoisuutta voi torjua vahvistamalla perusterveydenhuoltoa, ehkäisemällä alueiden eriytymistä tai ajamalla esteettömiä tiloja.

Kunnilla on tärkeä rooli työn järjestämisessä: kunnissa voidaan päättää työpaikkoja luovista investoinneista, työllisyyttä edistävistä palveluista tai kotouttamistoiminnasta.

Hae ehdokkaaksi!

Yksin ei tarvitse toimia vaan apua ja tukea saa aina. Ehdokkaaksi asettava järjestö tarjoaa pääsyn ehdokaskoulutuksiin ja puolueen materiaaleihin, joista saat tietoa kampanjoinnista ja vaalien keskeisistä kysymyksistä sekä vihreiden kannoista.

Kampanjoinnin ei myöskään tarvitse olla kallista. Ehdokkaaksi asettava järjestö maksaa ehdokaskuvan, ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa mainostaminen on suhteellisen edullinen tapa saada näkyvyyttä. Lisäksi omien verkostojen hyödyntäminen ja ihmisten tapaaminen kasvotusten ei maksa mitään.

Vinkkaa itseäsi tai kaveriasi!

Voisiko ehdokkuus olla heiniäsi? Tiedätkö kenties jonkun hyvän tyypin joka olisi loistava ehdokas? Kerro meille joko ottamalla suoraan yhteyttä omaan kuntayhdistykseesi tai vinkkaa itseäsi tai kaveriasi mistä tahansa kunnasta täyttämällä tämä lomake: www.vihreat.fi/ehdokkaaksi

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä HOllolassa Kristiina Vanhala-Selin kristiina.vanhala-selin(at)hollola.fi, ja lisäksi sinua auttaa piirin palkatut osa-aikaiset työntekijät: Hämeen vihreiden toiminnanjohtaja Aleksi Mäntylään aleksi.mantyla@vihreat.fi ,puh. 044 324 3342 tai Vaalipäällikkö Satu Söderströmiin satu.soderstrom@vihreat.fi , puh. 040-5588 598