Eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit tiesivät huimaa menestystä vihreille valtakunnallisesti, Hämeessä ja myös Hollolassa. Haluamme kiittää kaikkia hyvästä kampanjasta.

Tehdään jatkossakin hyvää työtä. vaalivuoden jälkeen odotamme 2021 innolla kunnallisvaaleja, tulkaa reippaasti mukaan ja ehdokkaiksi sekä kannustamaan.

Ohessa kampanjatunnelmista ja ohjelmista vielä muistin virkistämisestä.

käy tutustumassa ehdokkaisiin!

Vieraile ehdokkaiden kotisivuilla ja tutustu eurovaaliehdokkaisiin.


Eurovaalit lähestyy!

Vihreiden kärkiehdokkaat ovat Ville Niinistö ja Heidi Hautala, jotka ovat jättäneet suosiolla eduskuntavaalit väliin ja tähtäävät europarlamenttivaaleissa paikkaa. Mutta äänestäjät sen päättävät. Ja päättivät fiksusti valita suurella äänisaaliilla Ville Niinistön ja Heidi Hautalan. Lisäksi vihreät saivat kolmanneksi eniten ääniä, ja piikkipaikalla on kolmas europarlamentin jäsen, jos Brexit toteutuu.

Äänestäjilleen uskollisena Hämeen eurovaaliehdokas Mirka Soininkoski on ilmoittanut, ettei tule ottamaan europarlamenttivaalipaikkaa vastaan, jos tulee sinne valituksi, eli arvostaa äänestäjien luottamusta ja aikoo jäädä eduskuntavaalien tuloksen jälkeen eduskuntaan.

Näin rehellisyys maan perii, eli äänestetään niitä, jotka sinne oikeasti haluavat. Mirka Soininkoski (mirka.soininkoski@eduskunta.fi) on Hämeen vihreä kansanedustaja, ja eduskunta-avustajanaan toimii hienosti opiskelijana ääniä kerännyt Maija Kranni (maija.kranni@eduskunta.fi), joka myös järjestää Mirkan kiertueet Hämeessä.

Historiaa:

Eduskuntavaalien kampanjointia:

: Kampanjastartti 6.2. puhu Pekalle Sinuhessa Lahdessa, Lahden vilkkaat kuukausimarkkinat tuo paikalliset ehdokkaat torille, Hollolassa on kuntasessareilla 2.3. ehdokkaita tavattavissa, poniajelua Juha Tapiolan perhetapahtuma Hollolan torille 23.3. ja lauantaisin ennakkoäänestysaikaan sekä viimeisenä vaalilauantaina Hollolan vihreät avaavat perinteisen vaalikahvilan klo 10-12. Hollolasta ehdolla MJD, uravalmentaja, 56,  Tuija Brax. 

Lue lisää Vihreiden eduskuntavaaliohjelmasta.

 

Vihreiden eduskuntavaaliohjelma 2019

Vihreitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Kunnat voi olla lähellä kuntalaista ja kannustaa kuntalaisia viihtymään. liikkumaan ja tekemään asioita yhdessä, edistää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Kunta voi itse pohtia, miten lisätä houkuttelevuutta, minne sijoittaa asutusta, miten kaavoittaa. Kunta voi pohtia, miten järjestää palvelunsa ja missä palvelut sijaitsevat ja kuka ne tuottaa. Vaikka kuntalaki muuttuu, muuttuu myös kuntien rooli ja tulee lähelle kuntalaista.

Osallistu seuraaviin periaateohjelmien tekemiseen vihreissä, niillä rakennetaan sekä uutta hallitusohjelmaa että seuraavia kunnallisvaaleja. Osallistu myös paikalliseen toimintaan.

Kukin voi vaikuttaa omalla panoksellaan:

Toimi paikallisesti, ajattele globaalisti!